XV. gimnazija, Jordanovac 8. Zagreb

Druženje s Rosie Kugli

U utorak, 19. siječnja 2016., u 18:40 sati, održat će se predstavljanje romana “Nisam ti rekla…” autorice Rosie Kugli i razgovor s autoricom za učenike trećih razreda. Prema preporuci Gradskog ureda za zdravstvo i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo ova knjiga je vrijedni doprinos u preventivnom radu s učenicima.

Ovaj roman otkriva novo naličje hrvatskog društva kroz perspektivu ponašanja današnjih zagrebačkih srednjoškolaca. Nastao je na temelju spisateljičina osobnog doživljaja. Priča mlade djevojke zapravo je tužna ispovijed današnje mladeži koja se u potrazi za identitetom lagano gubi u stranputicama noćnog života, izlazaka, alkohola i droge. “Knjigu sam napisala jer sam prošle godine doživjela jednu ružnu epizodu koja me navela da opišem život tih naših mladih zavedenih stranputicama. Svijet u kojem odrastaju prepun je opasnosti u koje se lako klizne i gotovo neprimjetno utonu u mračnu močvaru droge i alkohola, iz koje je teško ili gotovo nemoguće izaći”, kaže Rosie Kugli.

Zato naglašava da je važno uvijek gledati na život s optimizmom. “Čudesno je to što u kratkim trenucima koje provodimo na Zemlji uporno pokušavamo pronaći sreću. Sreću tražimo posvuda, trčimo za prolaznim užicima, pokušavamo uhvatiti neuhvatljivo, ali sreća je putovanje, a ne cilj”, zaključila je Rosie Kugli.

12391268_1104344589585170_5883419142803197593_n


Comments are closed.

XV. gimnazija
Loading...