XV. gimnazija, Jordanovac 8. Zagreb

Vrt na krovu MIOC-a!

  • STEPS projekt za školsku godinu 2024./2025.

U sklopu našeg sudjelovanja u Erasmus+ projektu, pred nama je bio izazov odabrati temu kojom ćemo se baviti u narednih godinu dana. Cilj je bio izabrati temu koja će biti relevantna, zanimljiva i koja će doprinijeti razvoju vještina i znanja sudionika, ali i koja će donijeti konkretne koristi našoj lokalnoj zajednici. Ovo je za nas ključan korak jer sve naše aktivnosti usmjerava prema rješavanju problema koje odabrana tema postavlja pred nas.

Grupe učenika predstavile su nekoliko tema, ali nakon puno diskusije i argumenata na opće zadovoljstvo  svih prisutnih odabrana je tema “zeleni krovovi”. Tema uključuje istraživanje o prednostima i pozitivnim učincima zelenih krovova u urbanizmu.

Pred nama je izazov istražiti može li zeleni krov riješiti neke probleme u zgradi naše škole i na koji način. Pokušat ćemo rezultate našeg istraživanja i cijelog projekta primijeniti na dijelu krova naše škole.

Ovakvim se projektom potiče interdisciplinarnost jer će nam trebati znanja iz različitih disciplina od biologije, ekologije, klimatologije pa sve do građevine i arhitekture. Kroz sve to nam se pruža prilika stjecati pregršt novih znanja i vještina.

Bit će potreban veliki trud od svih koji sudjeluju u projektu, ali i lokalne zajednice te vanjskih stručnjaka, no nadamo se i veselimo da ćemo na primjeru naše škole potaknuti i druge da razmišljaju o zelenim krovovima.

tekst: Jakov Jakelić (2h), Zeta Hečimović Obradović (2g)


Comments are closed.

XV. gimnazija
Loading...