XV. gimnazija, Jordanovac 8. Zagreb

20. međunarodna geografska olimpijada (IGeO 2024)

Na 20. međunarodnoj geografskoj olimpijadi (IGeO 2024) koja se od 19. do 25. kolovoza održala u Maynoothu u Republici Irskoj hrvatski je tim srednjoškolaca postigao veliki uspjeh. Izdvojimo da je naš Dino Fazlić osvojio brončanu medalju! Čestitamo!

Na ovom prestižnom natjecanju, koje je okupilo 183 natjecatelja iz 46 država, naš tim se istaknuo osvojenim medaljama i priznanjima. 

Gabrijel Kučko, učenik 4. razreda Gimnazije A.G. Matoša u Zaboku, osvojio je srebrnu medalju! Dino Fazlić, učenik 3. razreda zagrebačke XV. gimnazije, ponosno je kući donio brončanu medalju! Tim je također osvojio treću nagradu stručnog žirija za poster s temom Geographers – Making a Difference.

Osim osvajača medalja, čestitke idu i ostalim članovima tima: Nereu Rundiću (3. razred Gimnazije Andrije Mohorovičića u Rijeci) i Petri Žnidarić (2. razred Srednje škole Krapina), koji su pokazali iznimno znanje i trud te na najvišoj razini predstavljali Hrvatsku.

Velika zahvala ide i voditeljima tima, doc. dr. sc. Ivanu Šulcu i Ivanu Iviću, mag. geogr. i mag. educ. geogr. s Geografskog odsjeka PMF-a Sveučilišta u Zagrebu.

Čestitamo učenicima i svim njihovim mentori na ovom izvrsnom rezultatu.

Izvor i foto: PMF


Comments are closed.

XV. gimnazija
Loading...