XV. gimnazija, Jordanovac 8. Zagreb

Otvorene su prijave za projekt STEPS!

Dragi učenici prvog i drugog razreda,

XV. gimnazija već treću godinu zaredom provodi projekte pod nazivom STEPS (STEm and Problem Solving) u okviru Erasmus akreditacije za razdoblje od 1. veljače 2022. do 31. prosinca 2027.

Prema našem Erasmus planu, sa školskom godinom 2024./25. kreće novi projektni ciklus od dviju godina za koji ćemo odabrati novu skupinu od 20 motiviranih učenika 1. i 2. razreda. Tijekom sljedećih dviju godina razvijat ćemo vještine rješavanja problema, umrežiti se i surađivati s europskim partnerima. Rješavat ćemo probleme iz različitih područja kao što su održivo i zeleno gospodarstvo, poduzetništvo, robotika, inovacije i sl. STEM stručnjaci sa sveučilišta s kojima škola surađuje i stručnjaci iz raznih poduzeća, pomoći će nam da postavljeni problemi budu realni problemi iz prakse koji zahtijevaju interdisciplinarni pristup. Projektni sastanci u trajanju od 90 minuta odvijat će se u školi svaka dva tjedna. Više informacija o samom projektu i provedenim aktivnostima možete pronaći na stranici projekta.

Pozivamo zainteresirane učenice i učenike da se prijave ispunjavanjem obrasca na niže navedenoj poveznici ili QR kodom, koristeći adresu iz domene skole.hr. Rok za prijavu je četvrtak 12. 9. u 12 sati.

Prijavni obrazac: https://forms.office.com/e/H0u9v4GCiq

STEPS tim XV. gimnazije


Comments are closed.

XV. gimnazija
Loading...