XV. gimnazija, Jordanovac 8. Zagreb

31. srednjoeuropska informatička olimpijada (CEOI 2024)

Na 31. srednjoeuropskoj informatičkoj olimpijadiCEOI 2024 koja se od 23. do 29. lipnja održala na Masarykovom sveučilištu u Brnu, naša informatička reprezentacija, koju su činili učenici XV. gimnazije, ove je godine ostvarila solidan uspjeh. U konkurenciji 56 natjecatelja iz 13 zemalja (Austrija, Azerbajdžan, Češka, Hrvatska, Izrael, Mađarska, Njemačka, Poljska, Rumunjska, Slovačka, Slovenija, Švicarska i Ukrajina) mladi hrvatski informatičari osvojili su jednu brončanu medalju. Ovogodišnji jedini osvajač medalje za Hrvatsku bio je Fabijan Cikač, dok su ostali članovi reprezentacije postigli solidan uspjeh ali su nažalost ostali bez odličja.

MedaljaIme i prezimeRazred/Škola
BRONCAFABIJAN CIKAČ2. razred, XV. gimnazija Zagreb
DINO HADŽIĆ1. razred, XV. gimnazija Zagreb
LOVRO TUNJIĆ2. razred, XV. gimnazija Zagreb
NIKOLA VUJICA3. razred, XV. gimnazija Zagreb
Rezultati

Voditelji reprezentacije bili su Marin Kišić i Dominik Fistrić. Ovo natjecanje se, prema propozicijama, sastoji od rješavanja 6 problemskih zadataka kroz 2 dana natjecanja u programskom jeziku C++ pod operativnim sustavom Linux. Učenici se natječu pojedinačno, a svaku zemlju sudionicu zastupa tim od četiri učenika srednjih škola (do 20 godina starosti) i dva voditelja. Nastup naših mladih informatičara na ovom natjecanju i stručne pripreme koje su prethodile nastupu organizirao je Hrvatski savez informatičara.
Program se financira iz javnih potreba za tehničku kulturu, a pokroviteljstvo i potporu pružaju Hrvatska zajednica tehničke kulture i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i mladih Republike Hrvatske.

Izvor i foto: hsin.hr/ceoi2024


Comments are closed.

XV. gimnazija
Loading...